Tjänster

Innehållsförteckning

Våra Begravningstjänster i Stockholm

Om du är i behov av våra tjänster vill att du ska veta att vi finns här för att hjälpa dig. Vårt mål har alltid varit att utforma våra begravningstjänster med den bortgångnes och de anhörigas önskemål i fokus. Detta gör vi genom att erbjuda tjänster som har sin utgångspunkt i kärlek och respekt till dig som anhörig som behöver oss. När ni vänder er till oss för rådgivning kommer ni upptäcka att vi kan bistå er med hjälp i alla frågor som har med en begravning att göra. Genom att vända er till oss får ni mer än vad som förväntas av en traditionell begravningsbyrå. Detta är något som vi har lärt oss är av stor vikt efter alla våra verksamma år inom branschen.

Kostnadsfri rådgivning för begravningar i Stockholm.

Boka personlig och kostnadsfri rådgivning med någon av våra erfarna rådgivare.
Boka gratis rådgivning här

Begravningar

Detta är den huvudsakliga anledningen till att våra kunder kommer till oss. Vår uppgift omfattar dock oftast mer än själva begravningen, det finns fler saker att se till kring själva begravningen. Med vår långa erfarenhet har vi rätt förutsättningar för att tillgodose våra kunder med vackra och minnesvärda begravningar i Stockholm. Eftersom att detta är den största och viktigaste delen av vår kontakt med våra kunder dedikerar vi väldigt mycket tid och energi för att säkerställa att allt blir enligt önskemål.

Vi har erfarenhet av att genomföra kyrkliga, borgerliga och andra former av begravningar. Vanligtvis genomför vi traditionella begravningar med vissa religiösa inslag såsom psalmer samt en närvarande präst som säger några väl valda ord. Förutom mer traditionella begravningar så anordnar vi även borgerliga begravningar som anpassas mer efter de efterlevandes samt den bortgångnas önskemål och kan frångå helt från traditioner och religiösa inslag.

Familjejuridik

Efter att nära och kära gått bort kan man i vissa situationer vara i behov av kontakt med en jurist. Oftast handlar det om att gå igenom ett testamente och fördela ett arv samt för att upprätta ett dödsbo. Om ni är i behov av mer information kring detta så är ni varmt välkomna att ta kontakt med oss så kan vi bistå er med hjälp.

Blomsterarrangemang

För att underlätta för våra kunder så erbjduer vi även våra kunder möjligheten att ordna med blomsterarrangemang direkt genom oss. Vi har kontakt med ett flertal florister som har lång erfarenhet av att arrangera blommor för begravningar i Stockholm.

Minnesgåvor

Att arrangera för minnesgåvor har vi erfarenhet av sedan långt tillbaka och det är ofta som anhöriga vill att pengar skall skänkas till en specifik organisation. Detta är något som vi självklart bistår med hjälp med.

Gravstenar

För efterlevande är en gravsten ett minnesmonument av den saknade närstående personen och den återfinns på den plats dit närstående går för att hedra den bortgångne. För att våra kunder skall kunna känna sig trygga i sitt val av att samarbeta med oss så har vi valt att endast arbeta med de bästa leverantörerna. På så vis kan vi garantera att våra kunder får minnesstenar som är av rätt kvalite och som har rätt förutsättningar för att stå kvar i flera generationer.

Minnesstund

Vanligen arrangeras en minnesstund efter själva begravningsakten och gällande denna stund är det fritt för de anhöriga att utforma denna enligt sina önskemål. Ibland arrangeras intimare begravningsakter där endast de närmast anhöriga är närvarande och så hålls en mer öppen minnesstund efteråt där fler personer är välkomna att hedra den bortgångne. Om våra kunder efterfrågar hjälp med att arrangera minnesstunden så bistår vi självklart med hjälp kring även detta.

Övriga önskemål

Utöver dessa huvudsakliga tjänsteområden så tillhandahåller vi självklart även tjänster som står i direkt och indirekt koppling till begravning i Stockholm. Med alla våra år av erfarenhet kan vi med säkerhet säga att vi arrangerat de flesta former av begravningar i Stockholm. Kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal så kan vi prata mer.

Punkter som som tas upp under ett rådgivningssamtal.

 • Plats, datum och tid för den eventuella ceremonin.
 • Musik, sång, psalmer och annat.
 • Gravsättning eller kremation.
 • Deltagande anhöriga samt nära vänner och bekanta.
 • Utformning av minnesstund efter jordfästning.
 • Eventuell dödsannons samt minnesfond och hur dessa ska utformas.
 • Val av kista eller urna.
 • Omhändertagande och kistläggning av den bortgångne.
 • Klädsel för den bortgångne.
 • Finns önskemål om personliga avsked.
 • Blomsterarrangemang och andra dekorationer.
 • Dokumentation samt kostnadsuppgifter.
 • Den bortgångnes digitala tjänster & sociala medier.
 • Genomgång av befintliga försäkringar.
 • Utformning av texter eller gravsten.
 • Familjejuridik med bland annat bouppteckning.
Author photo
Erik Jansson
Skribent
Erik har lång erfarenhet av begravningsrådgivning i Stockholm och har nu ansvar för förvaltning av denna webbplats samt för artiklar och guider.